Lion
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Buitenfilm: Lion | Bij Stadshotel Doesburg (op de trappen)

Buitenfilmvoorstelling op de trappen bij Stadshotel Doesburg, Contre Escarpe 32 te Doesburg. Aanvang 21.30 uur. Toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage mag!

LionĀ (2016)

Lion is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongel…

Lees verder

Buitenfilmvoorstelling op de trappen bij Stadshotel Doesburg, Contre Escarpe 32 te Doesburg. Aanvang 21.30 uur. Toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage mag!

LionĀ (2016)

Lion is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. Lion is de verfilming van de bestseller Mijn lange weg naar huis. De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar winnares) Nicole Kidman, (Oscar genomineerde) Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

Lees minder

Contact

Adres:
Stadshotel Doesburg
Contre Escarpe 32
6981BW Doesburg
Plan je route

Prijzen

  • Gratis toegankelijk.

Locatie