Supernova

Films in Filmhuis Doesburg

Op woensdag 20 oktober is de alom geprezen Deense film Druk / Another Round [Druk (Nederlands: 'Dronken'; Engelse titel: Another Round)] nog te zien: enerzijds hilarisch, maar ook dramatisch. Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in …

Lees verder

Op woensdag 20 oktober is de alom geprezen Deense film Druk / Another Round [Druk (Nederlands: 'Dronken'; Engelse titel: Another Round)] nog te zien: enerzijds hilarisch, maar ook dramatisch. Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun bloed handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht. Mads Mikkelsen werd uitgeroepen tot beste Europese acteur voor zijn rol in deze film. In Berlijn werd de film verkozen tot beste film van 2020 die een Deens-Nederlandse coproductie is en een Oscar kreeg voor beste buitenlandse film. De regisseur is Thomas Vinterberg (o.a. Festen en Jagten)  Drank kan ons verheffen: dankzij alcohol maakte Churchill grootse beslissingen en schreef Ernest Hemingway geweldige boeken, maar het kan ons ook vernietigen. De film duurt 117 min en er is een pauze.

Op dinsdag 19 oktober is de film Le Professionnel (108 min met pauze) te zien. Belmondo speelt een charmante geheimagent. De film wordt vertoond op dinsdag 19 oktober om 20.00 uur en niet om 16.30 uur(!) zoals vermeld in de filmfolder. Een eigen James Bond heeft Frankrijk nooit gehad, maar Belmondo kwam aardig in de buurt. Joss Beaumont wordt door de Franse geheime dienst naar een Afrikaans land gestuurd om dictator, president Njala te vermoorden. Hij wordt gepakt en in een showproces veroordeeld tot dwangarbeid. Na een gewaagde ontsnapping keert hij terug naar Parijs om het karwei af te maken en een appeltje te schillen met zijn oude superieuren. Inmiddels is de politieke wind gedraaid.

Supernova is de speelfilm die vertoond wordt op vrijdag 22 en woensdag 27 oktober. Twee sterspelers spelen de belangrijkste rollen: Colin Firth en Stanley Tucci. Concertpianist Sam heeft zijn carrière op pauze gezet om te zorgen voor zijn levenspartner, de Amerikaanse schrijver Tusker. We volgen het stel tijdens een laatste tripje in een camper, of in elk geval de laatste waarop Tusker zich nog alles zal herinneren wat ze samen hebben meegemaakt op de locaties die ze opnieuw bezoeken. Hij heeft namelijk Alzheimer. En nu het steeds slechter gaat, voelen ze beiden de bui al hangen:  de dag rap waarop de schrijver zijn geliefde Sam niet meer herkent. De titel Supernova verwijst naar Tuskers fascinatie voor ‘stervende sterren’ in het heelal. Colin Firth en Stanley Tucci schitteren in deze typisch Engelse film vol subtiliteiten. De film duurt 93 minuten en is zonder pauze.

Alle voorstellingen zijn te zien in het Arsenaal in Doesburg. Reserveren via www.filmhuis-doesburg.nl. Bezoekers worden tevens verzocht de CoronaCheck-app te laten zien.

Lees minder

Contact

Adres:
Het Arsenaal 1309
Kloosterstraat 15
6981CC Doesburg
Plan je route

Wanneer

  • woensdag 27 oktober 2021om 20.00 uur

Locatie