Weekendje Doesburg

Weekendje weg - Hanzestad Doesburg

Zo zou jouw weekendje weg in Hanzestad Doesburg eruit kunnen zien.

Inspiratie nodig voor een weekendje weg dichtbij huis? Wie Doesburg kent, zal het volmondig beamen: je krijgt er niet genoeg van. Hier barst het van de bezienswaardigheden. Meer dan 150 monumenten en vele musea, je komt ogen tekort. Een rondwandeling door de stad is natuurlijk een aanrader. Net als een bezoek aan het Lalique Museum en De Waag, de oudste horecagelegenheid van Nederland.

Zo zou jouw weekendje weg in Hanzestad Doesburg eruit kunnen zien. (scroll verder)

Vraag hier gratis brochures aan. #wekijknaarjeuit

Dit ga je doen

Overnachten in Doesburg
1

Kies je verblijf

Boek een kamer in Stadshotel Doesburg of in een van de romantische B&B’s. Wie van kamperen houdt, kan terecht op een van de campings.

Fotoroute Doesburg
2

Historische binnenstad

Wandelen door de historische binnenstad is teruggaan in de tijd. Zo is de indeling van de straatjes nog net als in de Middeleeuwen. Je kunt fijn rondstruinen! Volg de Fotoroute Doesburg langs fotogenieke plekken.

Musea in Doesburg
3

Musea & Galerieën

Doesburg heeft diverse musea en galerieën met zeer uiteenlopende collecties. Het Lalique Museum is gewijd aan de Da Vinci van de juwelen- en glaskunst René Lalique. Streekmuseum De Roode Toren exposeert werken van de eerste industrieel vormgever Theo Colenbrander. In de meer dan 30 galerieën vind je een grote verscheidenheid aan kunstvormen.

Winkelen in Doesburg
4

Heerlijk shoppen

Het winkelaanbod in het historische stadscentrum kenmerkt zich door een aantrekkelijke variëteit: bijzondere en gespecialiseerde winkels bieden producten aan die je niet overal vindt.

Arsenaal
5

Lunchen en dineren

Met al de restaurants, cafés en eethuisjes biedt de sfeervolle binnenstad van Doesburg tal van mogelijkheden om te lunchen, te borrelen of te dineren.