
De echte Doesburgse Mosterdsoep
Waar de mosterd vandaan komt? Uit Doesburg natuurlijk. Al sinds 1457 wordt in het Hanzestadje mosterd gemaakt en verhandeld. In de Doesburgsche Mosterdfabriek kun je zien hoe het maken van de mosterd vroeger en nu in zijn werk gaat. Het museum trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Echte Doesburgse mosterdsoep streelt de tong! Bij diverse restaurants en eetcafés staat deze pittige soep op de kaart en is het de specialiteit van het huis. De een serveert de mosterdsoep volgens traditioneel recept met spekjes, de ander met een eigen twist zoals met zalmsnippers.
Een écht Doesburgs kookboek




Of je mosterd lust!
Het verstilde oude Hanzestadje Doesburg aan de IJssel herbergt binnen zijn veste een uniek fabriekje. Dit fabriekje maakt sinds 1457 mosterd nog steeds volgens eeuwenoud recept. De inwoners van Doesburg “Mosterdpotten” zijn verknocht aan hun mosterd. Dit heerlijke gemalen mengsel van zaden, azijn en specerijen heeft in elke keuken een prominente plek.
‘ Of je mosterd lust! ‘ is een kookboek waarin de Doesburgse mosterd in een nieuw daglicht is gezet, van een iets wat vergeten product naar een fris eigentijdse smaakmaker met een puur, verrassend karakter met heldere nostalgie en sobere eenvoud. Dit boek geeft inzicht in de keuken waar de mosterd en basiscomponent azijn garant staan voor verrassende kostelijke taarten, verrukkelijke vlezen, smaakvolle salades en geurige soepen.
Meer 'Of je mosterd lust'Kom proeven!

Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek
Boekholtstraat 22
6981CW Doesburg